Babymassage

De cursus Shantala babymassage is een uitstekende manier om de band tussen baby en ouder te versterken. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft je baby nodig. Al in zijn vroege leventje doet je baby allerlei indrukken op, zoals licht, geluid en geuren.

Babymassage is een harmonieuze manier van aanraken waarbij je je baby in een veilige sfeer met zachtheid, rust en respect benadert. Aanraking en aangeraakt worden is heel belangrijk, net zoals voeding. Het is tevens belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

De Kleine Vlinders verzorgt de volgende programma’s gericht op babymassage

(klik op de naam voor meer informatie):

Shantala massage

De shantala massage wordt in India al eeuwen gebruikt tijdens de dagelijkse verzorging van kinderen. De Franse arts Frederick leboyer, bekend van zijn baanbrekende werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde, zoals zij dat had geleerd van haar moeder. Hij was enthousiast en was van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook warmte en geborgenheid zouden moeten geven, zodat hun kinderen kunnen opgroeien tot emotioneel, evenwichtige mensen.

Voordelen

  • Bevordert de band tussen baby en ouder
  • Darmkrampjes verminderen
  • Slaapgedrag verbetert
  • Loslaten van stress
  • Werkt ontspannend bij onrustige baby’s en huilbaby’s

Voor wie is babymassage bedoeld?
De cursus babymassage is geschikt voor baby’s in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden oud met een ouder/verzorger. Vooral de eerste maanden zijn heel geschikt. Je baby vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij.