Geboorte en behoefte in kaart

Je geboorte heeft invloed op de keuzes die je maakt in dit leven.
Nou daar zeg je me wat. Net alsof je er ‘wat aan kan doen’.
Misschien herken je dit wel bij je kind of zelfs bij jezelf:

 • Heeft je zoon moeite met afscheid nemen?
 • Durft je dochter niet door het gat te zwemmen tijdens zwemles?
 • Raakt je zoon volledig in paniek als iets niet lukt, maar accepteert hij ook geen hulp?
 • Heeft je dochter moeite met eten?
 • Vindt je kind het verschrikkelijk om haren te wassen of water over z’n gezicht te krijgen?
 • Raakt je kind snel gefrustreerd?
 • Blijft je kind liever op de achtergrond?
 • Is je kind niet vooruit te branden of gaat je kind juist heel gehaast door het leven?
 • Heeft je kind weinig zelfvertrouwen?
 • Voelt je kind zich vaak eenzaam?
 • Vindt je kind het lastig om zich te concentreren?

Zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen.
Bijvoorbeeld als je kind absoluut geen sjaal om wil, ook al vriest het buiten; lichamelijke onrust; moeite met leren. Herken je dit bij je kind of misschien wel bij jezelf? Vraag jij jezelf af waar dit gedrag, deze gevoelens en deze emoties van je kind of jezelf vandaan komen? Al dit gedrag heeft een reden, want gedrag is altijd logisch!

 

Elke zwangerschap en elke geboorte verloopt anders.

Tijdens de zwangerschap voelt een baby alles wat de moeder voelt. Is de zwangerschap op een natuurlijk manier ontstaan of is er een medisch traject aan vooraf gegaan IVF/ IUI. Is er voor de komst van dit kindje een miskraam geweest of heeft moeder veel stress?

En dan moet het kindje nog geboren worden. Hoe spannend is dat voor moeder én voor een kindje? Wordt het kindje door middel van een inleiding geboren of is er een vacuümpomp nodig? Zit de navelstreng rond het nekje van het kindje? Wordt het kindje gehaald door middel van een keizersnede?

En we hebben ook de tijd na de geboorte nog die invloed heeft. Is het kindje na de bevalling bij mama op de borst gelegd of moest de kleine in allerijl onderzocht worden en misschien zelfs in de couveuse verblijven?

Het verhaal van de start van je leven is daarom zo ontzettend belangrijk. Hoe verliepen de zwangerschap en de geboorte? En nog belangrijker: welk gemis was er? Welke behoefte is nu zo aanwezig?

Het kennen van het geboorteverhaal zorgt ervoor dat je het gedrag begrijpt en waar bepaalde gedragingen, belemmerende overtuigingen en hardnekkige patroon vandaan komen. Gedrag wil gezien worden, wil begrepen worden. Want gedrag is altijd logisch.

Met deze methode krijg je inzicht in de effecten van de geboorte op het gedrag van je baby/kind en kun je die zo beter begrijpen en herstellen Door de behoefte achter het gedrag te zien en te vervullen.

Wat levert het in kaart brengen van het geboorteverhaal van je kind je op?

 • Meer begrip voor het gedrag en de gevoelens van je kind, omdat je nu begrijpt waarom je kind dit laat zien
 • Handvatten om je kind te helpen met de behoeftes, die er nog spelen achter zijn geboortepatronen
 • Je kunt je kind ook helpen om zichzelf beter te begrijpen, wat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld
 • Minder strijd, doordat je je niet meer irriteert aan het gedrag van je kind en snapt wat je zoon of dochter nodig heeft
 • Meer rust in huis, doordat je eerder op een liefdevolle manier kunt inspelen op boze of verdrietige buien
 • En uiteindelijk heeft je kind hier zijn of haar hele leven wat aan, hoe vroeger je aan de slag gaat met geboortepatronen, des te meer kun je werken aan het voorkomen van de blijvende invloed van geboortepatronen

Traject
Een Geboorte in kaart-traject bestaat uit drie sessies. Als eerste krijg je via de mail een vragenlijst die ingevuld dient te worden en een week voor de afspraak retour gemaild moet zijn.
Met behulp van deze uitgebreide vragenlijst brengen we het geboorteverhaal van jouw kind of jezelf in kaart. We kijken naar o.a. de prenatale periode, de geboorte en de postnatale periode. Hiermee krijg je inzicht in waar bepaalde emoties en gedrag van jouw kind of jezelf vandaan komen.
In de eerste sessie gaan we kijken naar het geboorteverhaal van jou of je kind. Dit doen we aan de hand van de kaartenset van Je Geboorte In Kaart. Deze sessie duurt ongeveer 2 tot 3.

Na een aantal weken plannen we een tweede gesprek. We kijken terug op je geboorteverhaal. Daarna brengen we de Behoefte In Kaart en de kwaliteiten. Hierdoor krijg je zicht op de behoeftes die voor jou of je kind zo belangrijk zijn. En welke kwaliteiten je kind in zich heeft.

Kosten
Je investeert €325,00 in jouw kind (en/of jezelf).

Afspraak maken?
Wil je dit voor je kind of misschien voor jezelf? Ben jij nieuwsgierig geworden naar jouw geboorteverhaal en de behoeftes die hier achter liggen en op deze manier meer inzicht en begrip te krijgen over het gedrag van je kind of jezelf in bepaalde situaties. Wil je dit in liefde en vertrouwen aanpakken? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.

In de buik wordt de basis gelegd van wie jij vandaag de dag bent. Kortom, de geboorte heeft een enorme impact op je verdere leven. Het is nooit te laat om je geboorteverhalen aan te kijken.