Ervaringen met kindermassage

M’n dochter heeft al jaren buikpijn, waarvoor we in het ziekenhuis hebben gelopen tot aan een second opinion van het AMC. Psycholoog, arts van alles kwam er aan te pas. Na alle onderzoeken en gesprekken kregen we te horen dat het functionele buikpijn is. Dan denk je als moeder: wat is hier in vredesnaam functioneel aan?
Toen ontmoette ik jou. Lekkere oliën, massages, voetenbadjes en ja hoor mijn kind was om.

We kwamen eerst elke twee weken bij je en dan maakte ze thuis zelf haar voetenbadje ter ontspanning. Een keer viel mijn dochter zelfs in slaap tijdens de behandeling. Na een aantal keer was haar buik soepel en haar buikpijn weg. Als ze het nu voelt aankomen pakt ze zelf een voetenbadje. Momenteel hoeven we nog maar 1x per drie maanden langs te komen, gewoon als APK.

Wij kozen voor jou, omdat ik je een leuk mens vind en wij hetzelfde denken over veel dingen. Daarnaast voelt m’n dochter zich op haar gemak bij jou dus de keuze was niet zo moeilijk.

Miranda

 

Vanaf de start van De Kleine Vlinders terechtgekomen bij Marja voor de shantala babymassage. De rust die Marja uitstraalt en duidelijke uitleg was toen al heel fijn. Het gaf mij en me dochter veel ontspanning en bewust een moment samen zijn. Nu mijn dochter een tiener is kom ik nog geregeld bij Marja. Voor kindermassage wanneer het hoofd/ lijf van mijn dochter weer vol stress zit met daarbij de aroma therapie om ook thuis te gebruiken. Je ziet de stress/druk bij haar wegzakken en weer rustiger worden. Ook bekijkt ze dingen net weer even anders waar je zelf niet aan denkt en geeft evt. tips.

Karin

Ervaringen met babymassage

Jonas is een slechte slaper en daarom wilde ik uitproberen of babymassage zou kunnen bijdragen aan meer ontspanning en beter inslapen. Ik ben op internet gaan zoeken en vond voornamelijk online massages. Ik wilde graag face to face massage en kwam bij jou uit.
Je begeleiding en aanpak vond ik prettig. Ik vind je open, rustig en heb ervaren dat je respect hebt voor hoe wij het als ouders met onze zoon doen. Ik vond het prettig dat je de tijd nam voor het gesprek en de vragen buiten de massage om. Ik had nogal wat frustratie, omdat Jonas na 5 minuten massage in huilen uitbarstte en ik een pop heb mogen masseren 🙂. Door je eigen ervaringen met jouw dochter te delen, voelde ik me wat minder gefrustreerd.

Wat het ons gebracht heeft? Kennis en oefenen met de massage, zodat we het kunnen voortzetten. De reader is erg handig. Ook de tips en adviezen over roterend aan- en uitkleden waren erg handig. En wat ons daarnaast is bijgebleven: vertragen! We gaan nog weleens te snel, al proberen we zo rustig mogelijk aan te doen. Dit levert minder schrikmomenten en dus huilmomenten op. Ik vond het interessant wat je vertelde over hoe de bevallingervaring van Jonas invloed kan hebben hoe hij de wereld nu ervaart en wat hij lastig vindt. Daar denk ik nog wel over na en probeer hier op in te spelen in wat Jonas nodig heeft.

Natascha

 

Ik heb samen met mijn zoontje Luuk een babymassage cursus gevolgd bij Marja. Dit was onwijs gezellig en leerzaam. Nog wekelijks masseer ik mijn kleine om hem te helpen bij buikrampjes, voor ontspanning en de “quality time” samen.

Marlitha

 

Vandaag de derde en tevens laatste les baby massage gehad. Ik had gekozen voor de privé cursus babymassage. De eerste twee lessen bestaan uit een stukje theorie en een deel van het lichaam masseren, de derde les is een volledige massage. Marja is een heel fijne docente die goed uitlegt hoe je de massage moet doen. Heel fijn om zo samen bezig te zijn, even een heerlijk moment samen met mijn zoon. Het fijne van deze massage is dat de baby centraal staat, het is zoals dat heet een vragende massage. Absoluut een aanrader!

Brenda

 

Ervaring met de cursus Kindermassage

‘Omdat mijn dochter, destijds 10 jaar, vaak buikpijn had leek het mij leuk om mij te verdiepen in kindermassage. Ik kende Marja al en dus besloot ik de cursus bij haar te volgen. De cursus is heel uitgebreid en we hadden ook een leuk contact met de medecursisten onderling. Je gaat toch bij elkaar de technieken oefenen, dus dan is dat wel fijn. Marja heeft ontzettend veel kennis. Ze neemt je echt mee in zowel de theorie als de praktijk. De tijd vliegt voorbij en het is zowel leerzaam als gezellig. Doordat ze werkt met kleine groepjes krijg je ook veel aandacht. Natuurlijk is het daarna ontzettend leuk om het geleerde in de praktijk te brengen. Mijn dochter vond het voetenbadje vooraf heerlijk. Maar ook hebben we veel gelachen. Dan trok ze het kaartje met de vrolijke geur limoen en wisten we al dat het weer de slappe lach ging worden tijdens het masseren. Ze genoot vooral van de hoofdmassage, maar ook haar buik voelde steeds zachter aan. We zijn inmiddels vijf jaar verder en nu ze als puber vrij druk in haar hoofd is geef ik haar weer geregeld een ontspannende massage. De technieken die ik van Marja heb geleerd worden nog steeds gebruikt.’

Liefs, Sandra