Hoe het allemaal begon

Terug in de tijd waar het voor mij allemaal is begonnen. Het was 2007 en onze prachtige dochter werd geboren. De start was voor ons beiden niet fijn. Na de geboorte werd ik heel erg ziek. Zo erg, dat elk geluid, licht of wat er maar ook om mij heen gebeurde te veel was. Ik lag in het ziekenhuis aan het infuus en kon geen kant op. Ik had overal hulp bij nodig. Zelfs als mijn dochter huilde kon ik haar niet oppakken, ook al lag ze naast me in het wiegje van het ziekenhuis. Ik had er de kracht niet voor.

Gelukkig waren er lieve verpleegsters die mij hielpen, maar ik had het toch echt anders bedacht. Na een dag of vier mocht ik gelukkig naar huis om daar verder te herstellen. Stukje bij beetje ging het beter.

Toen onze dochter een week oud was kon ik haar eindelijk voor het eerst in bad doen. Wat was ik blij!! Ik besefte tegelijkertijd dat de eerste dagen ook zo belangrijk zijn, samen met je kindje. Door de medicijnen die ik kreeg in het ziekenhuis ben ik van de eerste dag complete stukken kwijt. Ik weet wat er speelde door de verhalen van anderen maar het gevoel heb ik er niet bij.

Voor mij is dit echt een onmisbaar stuk waar ik mee heb leren omgaan. Het komt immers nooit meer terug.

Cursus Shantala babymassage

Ik had al snel het gevoel dat ik een nieuwe band met mijn dochter moest gaan opbouwen, omdat ik de eerste belangrijke uren en dagen niet bewust had meegemaakt. Onze dochter had ook last van krampjes en mede daarom ben ik begonnen met de cursus Shantala babymassage. Wat was dat heerlijk! We genoten van de tijd samen en het intensieve en liefdevolle contact met elkaar. Zoiets moois, zoiets bijzonders, een gevoel wat met geen pen te beschrijven valt.

Nadat de cursus was afgerond ben ik doorgegaan met het masseren van mijn kleine meisje. Deze mooie ervaring heeft mij doen besluiten zelf de opleiding te gaan doen zodat ik zelf het allermooiste contact tussen baby vader/moeder/verzorger kan doorgeven.

In 2008 ben ik begonnen met de opleiding tot docent babymassage. Ik werd lid van de enige vakgroep in Nederland: VSD vakgroep Shantalamassage Docenten. Na een aantal jaar heb ik de stap genomen om mijn bedrijf De Kleine Vlinders officieel in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. In al die jaren heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd. Zoals: babymassage bij slaapproblemen en medische problemen, baby voetreflex massage, babymassage bij onrust maar ook kindermassage docent, coach, Geboorte in kaart, behoefte in kaart en baby behoefte in kaart.

Veel ouders weten mij inmiddels te vinden. Ik geef ze graag en met heel veel liefde en passie voor mijn vak les en geef ze veel kennis mee. Kennis wat veel ouders heel graag eerder hadden willen weten. Ze sluiten dan ook met veel meer vertrouwen en kennis de cursus af. Dit omdat ze leren wat hun kindje wil zeggen. Ze begrijpen hun kindje veel beter en kunnen zo de behoeftes van hun kindje vervullen. Onvoorwaardelijke liefde.

Onze dochter is allang geen klein meisje meer, maar nu een mooie meid van bijna 16 jaar. De massage is inmiddels wat veranderd en aangepast, maar we genieten er nog steeds van.

Misschien herken je stukken uit mijn verhaal of wil je ook op een mooi zachte en liefdevolle manier de band met je kindje versterken? Denk dan aan een Cursus Shantala babymassage.
Wie weet zie ik jullie dan. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoe de banden het vertrouwen tussen ouder en kind groeit.

Liefs Marja