Babymassage

De cursus Shantala babymassage is een uitstekende manier om de band tussen baby en ouder te versterken. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Dit heeft je baby nodig. Al in zijn vroege leventje doet je baby allerlei indrukken op, zoals licht, geluid en geuren.
Babymassage is een harmonieuze manier van aanraken waarbij je je baby in een veilige sfeer met zachtheid, rust en respect benadert. Aanraking en aangeraakt worden is heel belangrijk, net zoals voeding. Het is tevens belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Shantala massage
De shantala massage wordt in India al eeuwen gebruikt tijdens de dagelijkse verzorging van kinderen. De Franse arts Frederick leboyer, bekend van zijn baanbrekende werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde, zoals zij dat had geleerd van haar moeder. Hij was enthousiast en was van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook warmte en geborgenheid zouden moeten geven, zodat hun kinderen kunnen opgroeien tot emotioneel, evenwichtige mensen.

Voordelen

  • Darmkrampjes verminderen
  • Slaapgedrag verbetert
  • Weerstand wordt verhoogd
  • Werkt ontspannend bij onrustige/huilbaby’s

Voor wie is babymassage bedoeld?
De cursus babymassage is geschikt voor baby’s in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden oud met een ouder/verzorger. Vooral de eerste maanden zijn heel geschikt. Je baby vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij.

Inhoud van de cursus
De cursus bestaat uit vijf lessen van ieder circa 1,5 uur. We masseren in een warme kamer van ongeveer 23 graden. De baby ontspant zich hierdoor nog beter en koelt ook niet zo snel af.

Tijdens de massage zitten we op de grond. Je baby ligt op je benen. De grepen die we toepassen zijn zacht en teder. Het gaat om de liefdevolle aandacht. De grepen worden langzaam en ritmisch uitgevoerd. In elke les worden nieuwe grepen geleerd en reeds geleerde grepen herhaald.
We masseren met een natuurlijke olie (bijv. amandelolie), zodat je handen gemakkelijk over het huidje van de baby glijden. Je leert op een ontspannen en plezierige manier stapsgewijs het lichaam van je baby te masseren.

Tijdens de lessen worden ook verschillende thema’s behandeld, zoals darmkrampjes, huilen en basis bevestigend dragen. Je baby staat tijdens de massage altijd centraal.
De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal twee en maximaal vier baby’s.

Locatie
De cursus babymassage wordt gegeven op woensdagochtend van 10.00 t/m 11.30 uur en vrijdagochtend van 10.00 t/m 11.30 uur.
In overleg zijn ook andere dagdelen mogelijk.
De cursuslocatie is Wogmeer 54 in Hensbroek (vlakbij Heerhugowaard).

Startdata
De eerstvolgende cursussen starten:

  • woensdagochtend 6 november
  • vrijdagochtend 8 november

Kosten
De kosten voor vijf lessen bedragen € 115,00
incl. lesmateriaal, olie, koffie en thee met wat lekkers.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Klik hier voor de producten die ik bij deze cursus aanbied.

Heb je vragen neem dan contact op met Marja Groot op tel: 06-126 406 28 of meld je direct aan middels de button hieronder.


Privé cursus babymassage aan huis

Het is ook mogelijk om thuis privés les babymassage te volgen. In onderling overleg plannen we dan drie lessen van elk 1,5 uur.
Het grote voordeel is dat ik aan huis kom, zodat de baby in de vertrouwde omgeving blijft.
De privé cursus is ideaal voor kwetsbare baby’s of kindjes die veel te vroeg geboren zijn of een ziekenhuiservaring hebben.
De kosten voor de privé lessen bedragen € 135,00 dit is inclusief het lesmateriaal, olie en de reiskosten. Binnen een straal van 10 km.
Het is ook mogelijk om de privéles in mijn praktijk te komen volgen. De kosten voor de priveles in mijn praktijk bedragen € 130,00 dit is inclusief het lesmateriaal , olie en thee/ koffie met iets lekkers

Groepscursus babymassage aan huis
Het is ook mogelijk om de groepslessen babymassage bij jou thuis te organiseren. Stel zelf een groepje samen (minimaal 2 baby’s) en in 5 lessen van 1,5 uur leer je alles omtrent babymassage.
De kosten hiervoor bedragen € 120,00 p.p.