Waarom kindermassage?

Het doel van kindermassage is anders dan het doel bij volwassenen. Bij kinderen wil je niet aan de slag met het losmaken van de spieren. Het gaat er bij kinderen juist om, om lichaam en geest weer in balans te krijgen en te houden.

Er wordt tegenwoordig veel verwacht van kinderen, met stress tot gevolg. Als je op de juiste manier masseert, kan massage bijdragen aan meer focus, ontspanning, weerstand, lichaamsbesef en zelfvertrouwen. Kindermassage is er voor elk kind van 4 tot 16 jaar.

Voor kinderen met bijvoorbeeld ADHD, ADD, autisme, die prikkelgevoelig zijn of een druk hoofd hebben kan het extra fijn zijn. Even tot ontspanning komen, dat is toch fijn.

Aanraken en aangeraakt worden is voor ieder kind (lees: mens) een levensbehoefte. Door liefdevolle aanrakingen wordt de aanmaak van het hormoon oxytocine gestimuleerd. Dit hormoon zorgt voor een geborgen gevoel. Het is voor ieder kind belangrijk om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Kindermassage is daarom een goed hulpmiddel voor kinderen met de volgende problemen:

  • Slecht en onrustig slapen
  • Huilerig en snel geïrriteerd zijn
  • Concentratieproblemen
  • Lusteloosheid en vermoeidheid
  • Vaak hevige driftbuien
  • Afzonderen en terugtrekken
  • Angst en onzekerheid
  • Hooggevoeligheid

Kindermassage biedt vaak goede resultaten bij kinderen met klachten als: spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, buikpijn of bedplassen. Andere positieve effecten van kindermassage zijn: meer ontspanning, meer zelfvertrouwen het verhogen van de weerstand en het verbeteren van het leer- en concentratievermogen. Daarnaast helpt het kinderen om hun eigen grenzen te leren kennen. En kinderen later socialer gedrag zien (wij in plaats van ik).

Dat kindermassage al vrij snel effectief kan zijn bleek uit de behandelingen die is aan de dochter van Miranda mocht geven. Miranda: ‘M’n dochter heeft al jaren buikpijn, waarvoor we in het ziekenhuis hebben gelopen tot aan een second opinion van het AMC. Na alle onderzoeken en gesprekken kregen we te horen dat het functionele buikpijn is. Dan denk je als moeder echt: Wat is hier in vredesnaam functioneel aan? Toen ontmoette ik jou. Lekkere oliën, massages, voetenbadjes. Mijn kind was gelijk om. We kwamen eerst elke 2 weken bij je en dan maakte ze thuis zelf haar voetenbadjes ter ontspanning. Na een aantal keren was haar buik soepel en haar buikpijn weg. Als ze het nu voelt aankomen, pakt ze zelf een voetenbadje. Momenteel hoeven we nog maar 1x per 3 maanden langs te komen, gewoon als APK.’

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een kindermassage voor jouw kind kan betekenen? Maak dan hier online een afspraak. Tijdens de massage is de ouder/verzorger altijd aanwezig.

Ook geef ik geregeld de cursus Kindermassage voor ouders. Als ouder/verzorger kun je namelijk ook makkelijk zelf de basis leren van deze massagevorm.

 

Waarom kindermassage?