Hoe het begon

Terug in de tijd waar het voor mijn allemaal is begonnen.
Bijna 10 jaar geleden alweer…..onze prachtige dochter werd geboren.
De start voor ons beiden was niet fijn. Na de geboorte werd ik heel erg ziek. Zo erg, dat elk geluid, licht of wat er maar ook om mijn heen gebeurde te veel was. Ik lag in het ziekenhuis aan het infuus, kon geen kant op en had overal hulp bij nodig. Zelfs als mijn dochter huilde kon ik haar niet op pakken, ook al lag ze naast me in het wiegje van het ziekenhuis. Ik had er de kracht niet voor om haar op te pakken. Gelukkig waren er lieve verpleegsters die je dan helpen, maar ik had het toch echt anders bedacht. Na een dag of 4 mocht ik gelukkig naar huis om daar verder te herstellen.

Stukje bij beetje ging het beter…….

Toen onze dochter een week oud was kon ik haar eindelijk voor het eerst in bad doen. Wat was ik blij!! Ik besefte tegelijkertijd dat de eerste tijd ook zo belangrijk is met je kindje. Door de medicijnen die ik kreeg in het ziekenhuis ben ik van de eerste dag complete stukken kwijt.
Ik weet wat er speelde door de verhalen van anderen maar het gevoel heb ik er niet bij.
Voor mij een echt onmisbaar stuk waar ik mee heb leren omgaan. Het komt tenslotte nooit meer terug.

Ik had al snel het gevoel dat ik een nieuwe band met mijn dochter moest gaan opbouwen omdat ik de eerste belangrijke uren en dagen niet bewust heb meegemaakt. Onze dochter had ook last van krampjes en mede daarom ben ik toen begonnen met de cursus Shantala babymassage. Wat was dat heerlijk! Samen genoten we van de tijd samen en het intensieve en liefdevolle contact met elkaar. Zo iets moois zo iets bijzonders, dit is iets wat met geen pen te beschrijven valt.

Nadat de cursus was afgerond ben ik door gegaan met het masseren van mijn kleine meisje.
Deze mooie ervaring heeft mij doen besluiten zelf de opleiding te gaan doen zodat ik zelf het allermooiste contact tussen baby vader/moeder/verzorger kan doorgeven.

Onze dochter is allang geen klein meisje maar nu een mooie meid van bijna 10 jaar.

De massage is inmiddels wat veranderd en de massage is aangepast, maar we genieten er nog steeds van.

Misschien herken je stukken uit mijn verhaal of wil je ook op een mooi zachte en liefdevolle manier de band met je kindje versterken? Denk dan aan een Cursus Shantala babymassage.
Wie weet zie ik jullie dan. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoe de banden het vertrouwen tussen ouder en kind groeit.

Liefs Marja