Back to school

Na een heerlijke zomervakantie zijn de scholen weer begonnen. Hoewel het heerlijk is om meer structuur en ritme in de week te hebben, is het nieuwe schooljaar toch ook vaak een spannende periode. Voor het eerst naar school, een nieuwe klas, een andere juf of meester of misschien wel een nieuwe school. Het blijft voor de meeste kinderen toch spannend.

De omschakeling van het relaxte vakantieritme terug naar het schoolritme kan erg groot zijn. Zeker als je een gevoelig kind hebt. Op school zijn er vaak veel meer prikkels dan in de vakantieperiode. Je kind kan dan opeens weer meer behoefte aan ontspanning hebben en aan beter slapen.

Ik geef je graag tips van een aantal fijne etherische oliën die helpen ter ondersteuning van het nieuwe schooljaar. Deze zijn natuurlijk niet alleen voor de start van het nieuwe schooljaar, maar gewoon voor het hele jaar 😊.

Prikkelverwerking:

Of jouw kindje nou (hoog)gevoelig is of niet, de indrukken en bijkomende prikkels op school zijn vaak behoorlijk vermoeiend voor kindjes. Daarnaast pikken ze (onbewust) ook nog allerlei emoties en energieën van anderen op. De dagen kunnen behoorlijk lang en vermoeiend zijn: eerst naar school, misschien daarna nog naar de BSO of naar een (sport)clubje. Of ze willen na school graag nog lekker spelen met vriendjes. Niet gek dat jouw kindje na zo’n lange dag moe en prikkelbaar is, of misschien zelfs wel boos of verdrietig.

Reinigen, Gronden, Beschermen
Reinigen, gronden, beschermen is volgens mij dan ook de basis voor een goede energetische balans. Voordat je kind de deur uitgaat kun je een energetisch beschermende geurfrequentie gebruiken. Hierdoor raakt het energieveld niet “vol” en lekt er geen energie weg door de indrukken op school. Etherische oliën kunnen hierin een hele fijne ondersteuning zijn.

Beschermen
Voordat je kind naar de opvang, school of een speelafspraak gaat is het fijn om je kind te beschermen tegen emoties en energieën van anderen. Dit doe je door middel van de volgende aura sprays:

 • “Sterretjes om je heen” – geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
 • “Egeltje, bescherm mij” – geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
 • “HSP Protection” – geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Reiningen
Kindjes pikken vaak ontzettend veel op qua energieën en emoties van anderen. Ze kunnen daar vaak onrustig van worden. Deze sprays zijn vooral fijn om in te zetten nadat je kind van de peuterspeelzaal, school of een speelafspraak komt. Eventuele opgedane energie verdwijnt en je kind ervaart meer rust en balans.

 • “Schud maar van je af” – geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
 • “Walvisje, maak me schoon” – geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
 • HSP Cleansing – geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Gronden
Ten slotte is er nog gronding. Kinderen die niet goed gegrond zijn kunnen wat onrustig in hun energie worden, of je kan merken dat ze meer in hun hoofd zitten te piekeren dan bewust in hun lichaam zijn. Een grondende geurfrequentie kan eigenlijk de hele dag door worden gebruikt. je kan hem zelfs gebruiken voordat je gaat slapen.

 • “Voetjes op de grond” – geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
 • “Olifantje, zet me op de grond” – geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
 • “HSP Grounding” – geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Spanning en zelfvertrouwen
Een nieuw schooljaar brengt bij veel kinderen behoorlijk wat spanning met zich mee. In nieuwe situaties worden kinderen vaak verlegen en zijn ze hun zelfvertrouwen een beetje kwijt.

 • “Leeuwenkracht”
  Ondersteunt bij meer zelfvertrouwen en daadkracht; heel fijn om te gebruiken in nieuwe situaties. De olie zet jouw kindje met beide voeten op de grond, zodat het meer daadkracht en zelfvertrouwen krijgt. De roll-on is bijvoorbeeld ideaal voor in de schooltas!
  Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 • “Knuffelbeer”
  Een fijne olie die kindjes een veilig en geborgen gevoel geeft. Vooral voor kindjes die het moeilijk vinden om uit hun veilige en vertrouwde omgeving te zijn is dit een fijne olie.
  Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 • “Confidence”
  Niet alleen heel fijn in nieuwe situaties, maar ook bij een moeilijke toets of een spannende spreekbeurt of presentatie. De etherische oliën in deze roll-on zorgen voor een flinke boost zelfvertrouwen!
  Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • “Zelfvertrouwen”
  Maakt je kindje sterk en dapper. Wanneer het weinig zelfvertrouwen heeft.
  Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Nog veel meer mogelijkheden
Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om jouw kindje te ondersteunen met etherische oliën op school. Daar later meer over.
Heb je zelf nog een tip? Laat het me gerust weten.

Back to school