Peutermassage

Peuters zitten vol energie, levenslust en vastberadenheid. Ze willen alles zelf doen en ontdekken en hebben soms bijna geen tijd meer om even lekker te knuffelen. Maar, daar hebben ze natuurlijk wel behoefte aan. Steun, warmte en een gevoel van geborgenheid zijn belangrijk! Massage kan daar goed bij helpen en daarom is er peutermassage. Een cursus die bestaat uit spelen en masseren met peuters. De cursus is een combinatie van liedjes, versjes, bewegingsspelletjes en massagetechnieken uit de Shantala methode, waardoor je actieve peuter voelt dat je er echt voor hem of haar bent.

De cursus kan een vervolg zijn op een eerder gevolgde cursus Shantala babymassage, maar het masseren kan ook helemaal nieuw zijn voor jou en je kind. In tegenstelling tot een baby, blijft een peuter niet meer rustig liggen tijdens een massage. Door de massage te combineren met bewegingsspelletjes, liedjes en versjes kun je de aandacht van je peuter langer vasthouden. Elke les heeft een vaste structuur zodat je peuter de massage leert kennen als een leuk en ontspannend spel en hij/zij zich geborgen en veilig voelt. Na een tijdje gaat je peuter er uit zichzelf om vragen.
Shantala massage is een waardevolle aanvulling in het dagelijks leven, versterkt de band met je peuter en zorgt daarmee tot een positieve bijdrage aan de algehele ontwikkeling van je kind.

Shantala massage
De Shantala massage wordt in India al eeuwen gebruikt tijdens de dagelijkse verzorging van kinderen. De Franse arts Frederick leboyer, bekend van zijn baanbrekende werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde, zoals zij dat had geleerd van haar moeder. Hij was enthousiast en was van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook warmte en geborgenheid zouden moeten geven, zodat hun kinderen kunnen opgroeien tot emotioneel, evenwichtige mensen.

De voordelen van Peutermassage
Het vasthouden, aanraken en knuffelen van je peuter is heel belangrijk! Peuters ontwikkelen een beter lichaamsgevoel als ze liefdevol en regelmatig aangeraakt worden en dat kan door middel van een massage. De massage bevordert de band tussen jou en je peuter. Dat komt omdat er door de massage oxytocine wordt geproduceerd. Ook wel knuffelhormoon genoemd. Dit knuffelhormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van geborgenheid en verbondenheid. Door de massages ontstaat er een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol, in het lichaam. Daarnaast zorgt de massage voor een goede doorbloeding, stimuleert het de sociale ontwikkeling, het concentratievermogen, de motoriek, de ontwikkeling van de zintuigen en het gevoel voor ritme van je peuter.

Voor wie is peutermassage bedoeld?
De cursus peutermassage is geschikt voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. Peutermassage is ook een aanrader wanneer je een drukke, onrustige of angstige peuter hebt, een peuter met slaapproblemen of een peuter die moeilijk contact kan maken.

Inhoud
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van een uur. Tijdens de cursus krijgt u kennis van de Shantala massagetechniek en de ontwikkeling van uw peuter. Ook leert u verschillende bewegings- en muziekspelletjes die u ook thuis met uw peuter kunt doen. Elke les heeft een vaste opbouw. We beginnen met een inleidingsspel, gevolgd door een aantal bewegings- en muziekspelletjes en daarna de massage.

Het doel is om op een ontspannen manier de band met uw peuter te versterken en daarbij te zorgen voor een betere ontspanning.
De cursus wordt in kleine groepjes gegeven. Maximaal 4 peuters. De cursus is inclusief thee / limonade met iets lekkers, een cursusmap en massage olie.

Locatie
De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend. Het betreft 4 ochtenden van 09.30-10.30 uur.
De cursuslocatie is Wogmeer 54 in Hensbroek (vlakbij Heerhugowaard).

Startdata
Datum dinsdag 7 september 2021

Kosten
De kosten voor vier lessen bedragen €95,00
incl. lesmateriaal, olie, koffie en thee.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Voor de cursus kun je allerlei producten aanschaffen, waaronder massageolie. Klik hier voor de tarieven van de producten.

Heb je vragen neem dan contact op met Marja Groot op tel: 06-126 406 28 of meld je direct aan via de button hieronder.