Kindercoaching

Als ouders willen we graag dat onze kinderen lekker in hun vel zitten. Maar in het dagelijks leven kan een kind tegen problemen aanlopen. Er zijn misschien te hoge verwachtingen of te veel prikkels in de leefomgeving van het kind. Hierdoor kunnen ze minder van zichzelf genieten en van de dingen om hun heen. Opladen en ontspannen gaat steeds moeilijker waardoor kinderen uit hun balans raken.

Het kan zijn dat er een duidelijke reden is waardoor je kind niet lekker in zijn vel zit. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een opa of oma of aan een scheiding. Maar veel vaker komt het voor dat je als ouder geen directe oorzaak weet te vinden. Zorgen over je kind kunnen je diep raken. Je kan je als ouder machteloos voelen. Dan kan het fijn zijn als er iemand met je meekijkt om samen aan een oplossing te werken, zodat de balans bij je kind kan herstellen.

Kindercoaching kan helpen bij:

  • Onzekerheid
  • (Faal)angst
  • Boosheid
  • (Hoog)gevoeligheid
  • Verdriet
  • Omgaan met pesten
  • Negatief zelfbeeld
  • Verlegenheid

Traject
Als kindercoach kijk ik naar wat het kind nodig heeft om weer in zijn eigen kracht te komen. Na elke sessie is er een korte terugkoppeling over wat we in de sessie gedaan hebben en wat je thuis als ouder of verzorger kan doen. Tijdens de coach sessie gebruik ik diverse methodes die er voor zorgen dat jouw kind zich weer prettig gaat voelen. Massage en aromatherapie zijn een groot onderdeel van het traject. Ook maak ik gebruik van bijvoorbeeld: therapeutisch tekenen en visualisatie oefeningen. Zodat de balans zich weer kan herstellen.
Kindercoaching is meestal een kort duren traject. Na 3 a 5 sessies merk je al grote verschillen. Maar omdat elk kind anders is kijk ik na het intakegesprek hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn. Dit is afhankelijk van de hulpvraag van het kind.

Cursus kindermassage
Omdat ik het belangrijk vind dat het contact tussen ouder en kind sterk is en blijft bied ik een massagecursus voor ouders aan. Zeker bij drukke en onrustige kinderen is er nog weleens sprake van een disbalans tussen het geven van positieve en negatieve aandacht. Massage is een middel om echt contact te maken! Tijdens de massage kan je misschien makkelijker in contact komen met je kind waardoor er waardevolle gesprekken ontstaan, die jullie band weer ten goede zal komen. Kijk voor meer informatie bij de kindermassage cursus.

Tarieven
Kennismakingsgesprek: gratis (30 minuten)
Intakegesprek met ouder(s) en kind samen: € 40,00 (60 minuten)
Vervolg coachingssessies € 40,00 per 60 minuten
Uitloop per kwartier €12,50 (max 30 minuten)

Afspraak maken
Heb je vragen neem dan contact op met mij op tel: 06-126 406 28.