Over mij

Ik ben Marja Groot-Buter en woon samen met mijn man en onze twee kinderen in het landelijke Wogmeer. Een klein dorpje vlakbij Heerhugowaard. Na de geboorte van onze dochter ben ik in aanraking gekomen met Shantala babymassage. Ik ben zelf zeer enthousiast over deze massagevorm. Vooral de effecten die het had op de darmproblemen en het slaapgedrag van onze dochter waren zeer positief. Ook bij onze jongste zoon heeft het voor een positieve verandering gezorgd. Voor zowel hem als mij.

Om mijn positieve ervaringen over te kunnen brengen op andere ouders/verzorgers ben ik in 2008 begonnen met de opleiding docent Shantala babymassage bij Holos (academie voor massage therapie) te Utrecht. Met succes heb ik de opleiding afgerond. Na 13 jaar te hebben gewerkt als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg heb ik voor mezelf besloten om me nu volledig te richten op Shantala babymassage en heb daarom de praktijk ‘De kleine vlinders’ opgestart. Inmiddels geef ik ook de cursus peutermassage. Hiervoor heb ik in 2015 een opleiding gevolgd.
Ik ben aangesloten bij de vakgroep VSD | Shantala baby- en peutermassage.

In juni 2015 heb ik de opleiding tot holistisch kindercoach aan de praktijk De regenboog te Pijnacker afgerond. Kindermassage is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Binnen mijn praktijk bied ik nu dus baby-, peuter- en kindermassage cursussen.
Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Een klacht of probleem wordt dan ook vanuit het gehele systeem bekeken. Omdat het belangrijk is dat het contact tussen ouder en kind sterk is en sterkt blijft bied ik de massage cursus aan voor de ouders. Bij drukke en onrustige kinderen kan er nog wel eens sprake zijn van een disbalans tussen het geven van positieve en negatieve aandacht. De massage is een liefdevolle en mooie manier om weer echt in contact te komen met je kind. De massage is echter ook zeer geschikt om op volwassenen toe te passen.

Ook voor coachingstrajecten kunnen kinderen (met hun ouders) bij mij terecht, maar het accent ligt op de massage.