Kindermassage Massage4kids

Tegenwoordig gaan veel kinderen regelmatig over hun grenzen. Dit geeft vaak een verstoring op het fysieke, mentale en emotionele vlak. Door deze massage toe te passen leer je de verstoring op te heffen. Masseren is goed voor iedereen, maar vooral drukke, onrustige, onzekere en teruggetrokken kinderen hebben er echt baat bij!

Voordelen

 • Betere en langere concentratie
 • Beter slapen en staat beter uitgerust op
 • Gaat makkelijker sociale contacten aan
 • Gaat beter communiceren
 • Gaat beter samen werken

Voor wie
De kindermassage training is geschikt voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18. De cursus is in het bijzonder geschikt voor onrustige, gevoelige drukke, onrustige, onzekere en teruggetrokken stille kinderen. De massage is daarnaast ook geschikt voor volwassenen.
Door de massage komt het hormoon Oxytocine vrij wat zorgt voor binding en verbondenheid. De hoeveelheid adrenaline neemt af waardoor de veiligheid en ontspanning toe neemt.
Dit werkt zowel bij degene die gemasseerd wordt als degene die de massage geeft. Door masseren word je sterker en minder kwetsbaar. Ook wordt het immuunsysteem versterkt, de concentratie wordt beter, stress neemt af en er ontstaat een diepe ontspanning. Massage draagt bij tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van het kind.

Pubermassage
Voor pubers kan massage erg goed zijn. Daarom is deze massagecursus ook uitermate geschikt voor ouders/verzorgers van kinderen in de puber leeftijd. Pubers maken grote lichamelijke en emotionele veranderingen door. Hun hele hormoonhuishouding staat op zijn kop. De overgang van basisschool naar middelbare school is vaak groot.
Als je op de middelbare school zit heb je vaak ook en druk en vol leven. Er moet ineens veel gestudeerd worden, maar daarnaast zit je natuurlijk ook niet stil! Daarbij is het voor sommige jongeren lastig om aansluiting te vinden bij hun leeftijdsgenoten. Al deze veranderingen kan stress met zich mee brengen. En stress kan slaapproblemen veroorzaken.
De pubermassage helpt ook wanneer je last hebt van (examen) stress, hoofdpijn, een vol en druk hoofd , onzekerheid enz…. Maar ook als je geen klachten hebt is een massage heel fijn en ontspannend!

Inhoud
Tegenwoordig gaan veel kinderen regelmatig over hun grenzen. Dit geeft vaak een verstoring op het fysieke, mentale en emotionele vlak. Door deze massage toe te passen leer je de verstoring op te heffen.

De training bestaat uit 4 lessen van ieder circa 2,5 uur. We masseren met aromatherapie massageolie (deze bevat 90% amandelolie, 10% jojobaolie en essentiële olie bijvoorbeeld lavendel). Er wordt een korte maar duidelijke uitleg gegeven over de opbouw van de massage en de effecten ervan. De massage wordt doormiddel van uitwisseling . Hierdoor leer je de effecten van de massage en zie je direct hoe iemand hier op reageert. De training is een heerlijk ontspannen moment voor jezelf.

De onderwerpen:

 • Wat zijn essentiële oliën
 • Het toepassen/gebruik van essentiële oliën
 • De werking en eigenschappen van de oliën
 • De veiligheids- en doseringsvoorschriften
 • De contra-indicaties bij het toepassen van aromatherapie
 • Praktische tips voor jezelf en bij kinderen
 • Holistisch werken
 • De massage (hoofdmassage,arm/hand massage buikmassage en voetmassage)

Locatie
De training Massage4kids wordt gegeven op donderdagavond.
De locatie is Wogmeer 54 in Hensbroek (vlakbij Heerhugowaard).

Startdata
De training wordt gegeven op donderdagavond en start op 16 februari 2023 . Het betreft vier avonden van 19:30 tot 22.00 uur.

Kosten
De kosten voor deze training van 4 avonden zijn € 225,- incl. cursusmateriaal, koffie & thee.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

NB: (De massagetechnieken worden aangeleerd op de medecursisten. (De kinderen zijn dus niet aanwezig bij deze training.) De training is niet voor professioneel gebruik voor in een eigen praktijk.
Excl. Startpakket massageolie.
Voor de cursus kun je allerlei producten aanschaffen, waaronder massageolie. Klik hier voor de tarieven.

Heb je vragen neem dan contact op met Marja Groot op tel: 06-126 406 28 of meld je direct aan via de button hieronder.

Losse massage
Het is ook mogelijk om je kind te laten masseren. De kosten voor een losse kindermassage van 60minuten bedragen € 47,50.
Een losse massage voor volwassenen is ook mogelijk. De kosten hiervoor bedragen € 52,50 (60 minuten). Uitbreiding massage per kwartier € 15,00