Kindermassage Massage4kids

Tegenwoordig gaan veel kinderen regelmatig over hun grenzen. Dit geeft vaak een verstoring op het fysieke, mentale en emotionele vlak. Door deze massage toe te passen leer je de verstoring op te heffen. Masseren is goed voor iedereen, maar vooral drukke, onrustige, onzekere en teruggetrokken kinderen hebben er echt baat bij!

Voordelen

 • Betere en langere concentratie
 • Beter slapen en staat beter uitgerust op
 • Gaat makkelijker sociale contacten aan
 • Gaat beter communiceren
 • Gaat beter samen werken

Voor wie
De cursus kindermassage is geschikt voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18. De cursus is in het bijzonder geschikt voor onrustige, gevoelige drukke, onrustige, onzekere en teruggetrokken stille kinderen. De massage is daarnaast ook geschikt voor volwassenen.
Door de massage komt het hormoon Oxytocine vrij wat zorgt voor binding en verbondenheid. De hoeveelheid adrenaline neemt af waardoor de veiligheid en ontspanning toe neemt.
Dit werkt zowel bij degene die gemasseerd wordt als degene die de massage geeft. Door masseren word je sterker en minder kwetsbaar. Ook wordt het immuunsysteem versterkt, de concentratie wordt beter, stress neemt af en er ontstaat een diepe ontspanning. Massage draagt bij tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van het kind.

Pubermassage
Voor pubers kan massage erg goed zijn. Daarom is deze massagecursus ook uitermate geschikt voor ouders/verzorgers van kinderen in de puber leeftijd. Pubers maken grote lichamelijke en emotionele veranderingen door. Hun hele hormoonhuishouding staat op zijn kop. De overgang van basisschool naar middelbare school is vaak groot.
Als je op de middelbare school zit heb je vaak ook en druk en vol leven. Er moet ineens veel gestudeerd worden, maar daarnaast zit je natuurlijk ook niet stil! Daarbij is het voor sommige jongeren lastig om aansluiting te vinden bij hun leeftijdsgenoten. Al deze veranderingen kan stress met zich mee brengen. En stress kan slaapproblemen veroorzaken.
De pubermassage helpt ook wanneer je last hebt van (examen) stress, hoofdpijn, een vol en druk hoofd , onzekerheid enz…. Maar ook als je geen klachten hebt is een massage heel fijn en ontspannend!

Inhoud
Tegenwoordig gaan veel kinderen regelmatig over hun grenzen. Dit geeft vaak een verstoring op het fysieke, mentale en emotionele vlak. Door deze massage toe te passen leer je de verstoring op te heffen.

De cursus bestaat uit 4 lessen van ieder circa 2,5 uur. We masseren met aromatherapie massageolie (deze bevat 90% amandelolie, 10% jojobaolie en essentiële olie bijvoorbeeld lavendel). Er wordt een korte maar duidelijke uitleg gegeven over de opbouw van de massage en de effecten ervan. De massage wordt direct geleerd op je kind. Hierdoor leer je de effecten van de massage en zie je direct hoe je kind hier op reageert. De cursus is met je kind samen, een heerlijk ontspannen moment met ze tweeën.

De onderwerpen:

 • Wat zijn essentiële oliën
 • Het toepassen/gebruik van essentiële oliën
 • De werking en eigenschappen van de oliën
 • De veiligheids- en doseringsvoorschriften
 • De contra-indicaties bij het toepassen van aromatherapie
 • Praktische tips voor jezelf en bij kinderen
 • Holistisch werken
 • De massage (hoofdmassage,arm/hand massage buikmassage en voetmassage)

Locatie
De cursus Massage4kids wordt gegeven op zaterdagochtend en / of middag.
De cursuslocatie is Wogmeer 54 in Hensbroek (vlakbij Heerhugowaard).

Startdata
De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend en/of middag en start 12 juni 2021 . Het betreft vier ochtenden en / of middagen  van 9:30 tot 12.00 uur en van 13:30 tot 15:00 uur

Kosten
De kosten voor deze cursus van 4 avonden zijn € 200,- incl. cursusmateriaal, koffie & thee.
Bekijk hier de algemene voorwaarden.

NB: (De massagetechnieken worden aangeleerd op de medecursisten. De kinderen zijn dus niet aanwezig bij deze cursus.) Ivm de corona maatregelen is de cursus aangepast naar ouder – kind massage. Dit betekend dat je samen met je kind  komt. De cursus is niet voor professioneel gebruik voor in een eigen praktijk.
Excl. Startpakket massageolie.
Voor de cursus kun je allerlei producten aanschaffen, waaronder massageolie. Klik hier voor de tarieven.

Heb je vragen neem dan contact op met Marja Groot op tel: 06-126 406 28 of meld je direct aan via de button hieronder.

Losse massage
Het is ook mogelijk om je kind te laten masseren. De kosten voor een losse kindermassage van 60minuten bedragen € 40,00.
Een losse massage voor volwassenen is ook mogelijk. De kosten hiervoor bedragen € 45,00 (60 minuten). Uitbreiding massage per kwartier € 12,50