Aromatherapie olien

Nieuwe lijn voor baby’s, peuter, kinderen én hoog sensitiviteit (HSP)

Soms komt er zomaar iets onverwachts op je pad. Zo ook bij mij. De mooie lijn etherische oliën speciaal voor baby’s peuters en kinderen van De Groene Linde.
Deze lijn past precies in de doelgroep waar ik mee werk.

De oliën van deze lijn kunnen goed ingezet worden bij de kinderen met een specifieke vraag of uitdaging.
Zo zijn er voor de baby, peuter en kinderlijn o.a. de volgende oliën:

 • Kattenzelf: Om gewoon jezelf te zijn
  Kinderen hebben de neiging om zich aan te passen aan de omgeving met als gevolg dat ze zichzelf helemaal verliezen. Door Kattenzelf te gebruiken voelen de kinderen zich beter, zijn weerbaarder en kunnen voor zichzelf opkomen.
 • Leeuwenkracht: kom maar op! Je kunt het!
  Voor kinderen die het moeilijk vinden om nieuwe dingen aan te gaan. Leeuwenkracht geeft het kind wat meer daadkracht.
 • Beschermbeer : Ik bescherm je, je bent veilig
  Beschermbeer geeft een veilig gevoel en is voor kindjes die het moeilijk vinden om uit hun veilige en bekende omgeving te zijn. Goed te gebruiken bij grote veranderingen bijvoorbeeld een verhuizing of een scheiding van de ouders.
 • Slaap schaapje: ga maar lekker slapen kleintje.
  Om fijn te gaan slapen.

Voor de hoogsensitieve kinderen (en volwassenen) zijn er o.a. de volgende oliën:

 • Speak: spreek! Vertel over wat je bezig houdt en laat het niet tot een ontploffing komen.
  Als je niet spreekt over wat je bezig houdt, wat je meemaakt en wat je voelt, kunnen emoties zich opkroppen en later om een kleinigheid als een explosie worden geuit. Dit is natuurlijk nooit je bedoeling en je voelt je schuldig dat het is gebeurt. Deze geur frequentie geeft je de kracht om voor jezelf op te komen en je uit te spreken zodat jouw energie kan stromen en je in harmonie met je omgeving kan functioneren.
 • Self love: liefdevol naar jezelf, naar de wereld en naar de mensheid kijken.
  Omdat het dagelijkse leven als HSP-er hard kan binnenkomen, waardoor je vaak een gevoel van onmacht ervaart. Je voelt je niet thuis en je zoekt de oorzaak van de dingen bij jezelf. Realiseer je dat je goed bent zoals je bent en dat je vanuit je eigen ‘zijn’ je kunt verbinden met de wereld. Jij als HSP bent nodig om je licht hier op aarde neer te zetten, sluit je alsjeblieft niet af.
 • Me-i am: ik-kracht. Weet wie je bent en dat je goed bent zoals je bent.
  Voel je veilig om jezelf te zijn met alles wat je bent. Ga in je eigen kracht staan en wees op aarde en besef je dat je deel uitmaakt van het grote geheel.
  Al heel vroeg in je leven hebt je het gevoel gekregen dat je erbuiten staat. Het lukte je niet om deel te worden van een groep en je te verbinden. Je voelde je onbegrepen, niet serieus genomen en niet gehoord. Dit gevoel heeft je gevormd en je denkt dat je niets waard bent, dat je er niet toe doet. Ga in je kracht staan.
 • Pull in: drukke gedachten, geen focus, onrust in je lichaam dit komt omdat je je energie te veel verspreidt.
  Om rust te brengen. Zowel in gedachten stromen als in lichamelijke onrust. Als HSP-er is jouw aura groot en ijl. Wat als gevolg heeft dat je veel ruis oppikt van andere mensen. Door de Pull In te gebruiken zal je aura compacter worden en dichter tegen je lichaam aan zitten. Dit geeft een gevoel van geborgen zijn, je blijft beter bij jezelf en de indrukken van je omgeving komen niet zomaar bij je binnen denderen. Vooral jonge kinderen die heel veel last hebben van prikkels hebben baat bij deze frequentie. Doordat hun energie niet meer zo is uitgewaaierd zullen ze veel minder last hebben van de indrukken om hen heen. Dit geldt natuurlijk ook voor grote mensen!

Alle oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt en ingezet worden.
Ben je nieuwsgierig geworden of deze oliën iets kunnen betekenen voor jou of je kinderen?
Kom gerust eens langs om kennis te maken met de oliën. Alle oliën zijn gewoon bij mij in de praktijk te koop. Samen kijken we dan welke olie het beste geschikt is en hoe we deze kunnen inzetten. Uiteraard kun je ook kennis maken met de massage die ik geef voor kinderen. Hierbij zullen ook de oliën worden ingezet voor een nog beter resultaat.

Hoofdoliën: Mandarijn, citroen , limoen, lavendel, jeneverbes

 • Mandarijnolie is een mooie olie die je, door zijn zonnige karakter, kan gebruiken voor jong en oud. Mandarijnolie is goed in te zetten in drukke en onrustige periodes. Het zal je vrolijker maken, het leven lijkt minder zwaar en het slapen wordt gemakkelijker. Mandarijnolie heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel.
  Mandarijnolie zal de speelse creativiteit in je naar boven halen en de speelse dingen in het leven krijgen opnieuw de aandacht. Het is een zonnige, warme en vrolijke olie die het onbezorgde kind naar boven haalt. Mandarijnolie is het veiligste middel voor kinderen met buikpijn en een slechte spijsvertering. Het is ook de eerste olie die je op de huid van je kindje mag proberen ALTIJD VERDUND!
  Mandarijn bezit veel eigenschappen die we ook bij andere citroenoliën zien, zowel op fysieke als op het subtiele niveau, maar dan in een meer verfijnde en delicate vorm. In zijn zachte, zoete geur is een aankondiging van geluk te bespeuren, speciaal voor kinderen. Deze olie helpt het kind met zijn onbezorgdheid in contact te komen. Aan haar frisse, onschuldige vrolijkheid kan niemand weerstand bieden. Het is niet verwonderlijk dat juist kinderen aan deze olie heel duidelijk de voorkeur geven boven ieder andere.
  Mandarijnolie kan goed ingezet worden bij kinderen met aandoeningen zoals bij: buikpijn, driftbuien, gebrek aan eetlust, spanning, bedplassen, angst, verdriet, humeurigheid, rusteloosheid, hyperactiviteit, misselijkheid en slapeloosheid. Ze werkt opbouwend na uitputtende ziekten en een crisis.
 • Citroenolie is een zeer verfrissende en helder makende olie. Citroen werkt antiseptisch en versterkt het immuunsysteem. Citroen is een geliefde kinderolie. Deze olie is dan ook goed in te zetten bij kinderen die piekeren en veel in hun hoofd zitten en zich hierdoor niet kunnen concentreren.
  De olie heeft een verhelderende werking, is zeer verfrissend en engergiek. Citroenolie is goed voor kinderen die onzeker zijn. Citroenolie heeft de kwaliteit om twijfel te verdrijven en het vertrouwen te vergroten. Citroen brengt een frisse wind door de ziel, brengt je direct in het hier en nu en wordt ingezet bij geestelijke uitputting, oververmoeidheid, lusteloosheid, gebrek aan initiatiefneming en onverschilligheid. Citroenolie versterkt de concentratie, ondersteunt de opmerkzaamheid en ondernemingslust en heeft een positieve invloed op de geestelijke creativiteit en flexibiliteit.
  Doordat citroen een antibacteriële werking heeft en het lichaam stimuleert tot het aanmaken van antistoffen wordt deze olie vaak ingezet bij griep.
 • Limoenolie is een nog subtieler en zoeter dan citroen en is hierdoor bij kinderen en pubers een favoriete olie. Limoenolie is de meest sprankelende en meest frisse van alle citroenoliën. De werking ervan is daarom zeer verfrissend en opbeurend. Op droevige momenten werkt ze als een vrolijke noot die je binnen de kortste keren aan het lachen maakt en je herinnert aan de prettige kanten van het leven. Limoenolie bevordert de eetlust en de spijsvertering en helpt ook bij spijsverteringsstoornissen. Door de ontsmettende, antivirale, antibacteriële en koortsverlagende eigenschappen is het een goede olie om in te zetten bij: verkoudheid, griep, koorts en aandoeningen aan de luchtwegen en de keel. Het versterkt ook het immuunsysteem.
  Een vette huid en aandoeningen als acne, steenpuisten en wratten kunnen ook behandeld worden met limoenolie. Limoenolie heeft een herstellende en versterkend effect op de gehele persoon en is befaamd omdat het de alertheid en assertiviteit vergroot.
 • Lavendel is een geliefde en mooie kinderolie. Lavendelolie laat een sfeer van zuiverheid, frisheid, rust en orde ontstaan. Zij verdrijft slechte gedachten, depressies worden lichter, en de zielshuishouding komt weer in evenwicht. Lavendelolie levert het gevoel alsof de ziel door een grondige voorjaarsschoonmaak is gegaan. Lavendel is een sterk kalmerende rustgevende maar subtiele olie. Door haar ontspannende en kalmerende werking kan lavendel gebruikt worden om een toestand van diepere rust en ontspanning te bereiken bij kinderen. Het gebruik van lavendel kan helpen bij onrust en slaapproblemen. Lavendel is een van de beste oliën om te verdampen in de kamer om te reinigen en te zuiveren van negatieve energie. De evenwicht brengende werking is nuttig bij stemmingswisselingen.
  Lavendel kan goed worden ingezet bij kinderen met: slaapproblemen, groeipijn, spierpijn, buikpijn, en verkoudheid. Lavendelolie is reinigend, harmoniserend, opbouwend, stimulerend, kalmerend en verfrissend. Lavendelolie is ook goed te gebruiken als er sprake is van nervositeit, stress, prikkelbaarheid, slaapstoornissen, benauwdheid, ergernis, extreme wisselende stemmingen, melancholie en depressie. Lavendel helpt ook goed bij huidklachten zoals eczeem.
  De lavendel spijk is goed in te zetten bij pubers en wordt ook veel gebruikt voor sporters.
 • Jeneverbes geeft innerlijke kracht en vertrouwen aan kinderen. Jeneverbesolie helpt in het bijzonder op de dagen waarop helemaal niets wil lukken en men het liefste alles erbij neer zou willen gooien. Het is een sterk reinigende, zowel lichamelijk als geestelijk. Jeneverbesolie kan doorbrekend werken bij kinderen en volwassenen die vastlopen, geeft openheid en beweging. Zij helpt ons emoties los te laten die ons afhankelijk en slaafs maken. De olie brengt balans. Zij reinigt de gevoelswereld van het kind als het door andere mensen ‘slechte trillingen’ heeft opgelopen. Het neemt de afvalstoffen uit het lichaam mee, maar helpt ook de negatieve energie die van andere mensen in jouw energie zijn blijven hangen te verwijderen.
  Jeneverbes werkt kracht gevend, opbouwend bij gebrek aan energie, angst, zwakte; het zuivert de atmosfeer en ondersteunt concentratie en meditatie. Jeneverbesolie is een reinigende en ontgiftende olie, geschikt voor zowel het fysieke als het energetische lichaam. Ze bewijst grote diensten voor de opruiming van opgehoopte negatieve energieën, vooral als die opeenhoping ontstaan is door contact met mensen met wie men zich op geen enkele manier verwant voelt. Dat kan bijvoorbeeld als je tijdens contacten met individuele personen met boosheid of onwelwillendheid behandeld bent of als je niet te ontlopen contacten hebt gehad met mensen wier energie, daden of manier van leven lijnrecht tegenovergesteld aan jouw normen en waarden en overtuigingen zijn.

Contra-indicatie: heel laag doseren bij kinderen en op een gevoelige huid. NIET gebruiken bij nier -en hartklachten.

Midden oliën: Cypres, geranium en patchouli

 • Cypres olie is heel goed voor kinderen vanwege het kalmerende effect en de goede invloed op de luchtwegen ( bij gebruik van de olie in een brander/verdamper). Praatgrage kinderen hebben baat bij de kalmerende eigenschappen van de Cypres. Ook heeft Cypres een positieve invloed op boosheid.
  Het kan goed werken bij overgangssituaties, zoals verandering van school, verhuizing, sterfgeval of een scheiding. Cypresolie helpt wanneer een kind uit de realiteit vlucht of verstrooid is. Cypres werkt als een schouderklop: ’Beheers je!’ Cypresolie troost als je veel moet huilen, houdt bij elkaar als je ‘uit elkaar dreigt te vallen’, versterkt een ontwricht zenuwstelsel en brengt het weer in vorm. Cypres houdt je in toom en herinnert je aan het wezenlijke, als je je levensenergie verspilt. De essence werkt concentrerend, samentrekkend in geestelijk, psychisch en lichamelijk opzicht. Cypres helpt daar waar men te los is, te veel vervloeit, de perken te buiten gaat.
  Cypresolie verzacht en geeft steun aan kinderen die te veel van zichzelf eisen.
  De werking van de Cypresolie bestaat voornamelijk uit het geven van structuur het sterken van de zenuwen en het verzachten van de moeilijke momenten in het leven.
 • Geranium is een fijne olie voor kinderen om ergernissen, spanning, onrust en stress los te laten. Geranium geeft innerlijke rust en een vriendelijke stemming. Het kan het kind helpen als hij zich zelf kwijt is en met zijn gevoelens overhoop ligt. ( angst, boosheid, onzekerheid). Geranium geeft grip op psychische en lichamelijke pijnen. Geraniumolie heeft uitstekende in evenwicht brengende eigenschappen.; helpt bij het losmaken van emoties, kalmeert en ontspant bij hevige emotionele druk. Geranium is een geschikte olie tegen zwaarmoedigheid en depressie. Het herstelt het innerlijk evenwicht. Het kan depressie, stress en zenuwspanningen verminderen. Geranium kenmerkt zich door haar omhullende vriendelijke troostende kracht. Waar de geranium heerst, wordt gewerkt in vriendelijke zachtheid, wordt het fijne in het leven aanvaard en worden nare stemmingen, wrok en dergelijke weggewerkt. Geraniumolie heeft een grondig reinigende werking op zowel lichaam als geest. Deze olie stimuleert het lymfvaatstelsel en is door zijn ontsmettende, ontstekingsremmende en samentrekkende werking prima bij huidaandoeningen. Het heeft een versterkend effect op het zenuwstelsel, is erg kalmerend in een warm bad en geeft energie in een kouder bad. Geranium kan hoofdpijn verminderen en is pijnstillend. Geranium verdrijft nare gedachten en onvriendelijke stemmingen en opent de ogen voor de mooie kanten van het leven.

Aardeolie: Patchouli

 • Patchouli heeft speciale waarde voor ‘dromerige kinderen’ en kinderen die de neiging hebben zichzelf voorbij te lopen en hierdoor niet goed in contact zijn met hun eigen lijf. Patchouli brengt evenwicht en rust. Je eigen ruimte innemen, je eigen grenzen verleggen. Kinderen die Patchouli prettig vinden, kunnen moeite hebben met het verleggen van hun grenzen, of juist over hun grenzen of die van andere heen gaan. Patchouli is een goede olie om je eigen grenzen te leren kennen en beschermen. De olie versterkt en stimuleert het zenuwstelsel bij matig gebruik, maar werkt verdovend in grote doses. Patchouli verhoogt de helderheid van geest en objectiviteit en is goed bij depressie, angst en stress. Patchouli-olie is stimulerend en zeer versterkend.